Ne iubim copiii mai mult decât orice pe lumea asta. Sunt frumoși, buni, amuzanți și PERFECȚI, dar câteodată avem nevoie și noi părinții să luăm o pauză de la perfecțiune. Ce am făcut noi? Într-o banală zi de marți, ne-am trezit de dimineață, am pregătit copilul, l-am dus la grădiniță, ne-am urcat în mașină și am plecat la … Therme. Da, amândoi ne-am luat liber de la serviciu și am plecat să ne relaxăm, doar noi, ca în vremurile de altadată. După cum știți la Therme București nu ai voie cu copii decât în zona Galaxy, unde sunt multe tobogane și muuuultă gălăgie și agitație. Sabina are 3 ani și 4 luni, îi place apa, dar toboganele cu apă nu sunt preferatele ei, așa că în acest moment nu este recomandat să mergem cu ea acolo. Mai ales că sunt foarte mulți copii mai mari care aleargă, țipă, împing, se bagă în față… Nu e un loc unde să mergi cu un copil mic. Dar e un loc tocmai bun pentru părinți!
Cum în weekend e tot timpul foarte aglomerat, iar aglomerația și relaxarea se exclud reciproc, am decis să mergem în timpul săptămânii și bine am făcut. Erau puțini oameni. Aveai loc suficient în piscina mare de la The Palm, în piscina exterioară, la jacuzzi, la barul din piscină. Chiar te simțeai ca într-o oază de liniște și relaxare.
Noi am luat bilet la Elysium pentru că am crezut că acolo e cel mai frumos și pentru că biletul îți asigură intrarea și în celelalte zone: The Palm și Galaxy. Dar zona ne-a cam dezamagit. Ni s-a spus că la Elysium avem acces la o piscină cu seleniu și la saune. Ei bine, saunele sunt foarte frumoase și diversificate, dacă ești amator de astfel de tratamente, dar piscina nu e de fapt decât un jacuzzi un pic mai mare, iar la intrarea în apă ți se recomandă să stai 7 minute (!!). Prin urmare, la zona Elysium nu ai piscină. Dacă vrei să înoți cât de cât trebuie să mergi în piscina de la The Palm. De fapt, Elysium si Palm sunt o singură zonă, numai că The Palm este jos, iar pentru Elysium trebuie să urci niște scări interioare, iar în stânga ai piscina jacuzzi cu seleniu și în față zona cu 5-6 saune și restaurantul.
La acest restaurant este obligatoriu să intri cu halat pe tine. Dacă nu ai adus de acasă, cum a fost cazul nostru, închiriezi. Te costă 24 de lei un halat. Restaurantul arată foarte bine, mâncarea este însă cam scumpă, iar porțiile mici. Noi am luat două feluri principale, iar după o oră jumătate ne era din nou foame. Ca să va faceți o idee, un curry vegetarian cu fasole verde, vinete, fulgi de migdale costă 37 de lei, un curry cu pui, mango și creveți este 47 de lei (acestea sunt cele mai ieftine feluri principale). Dacă vrei un antricot de vită argentiniană trebuie să plătești 179 lei. Meniul este mic și conține 2 startere, cam 4-5 feluri principale și 2-3 tipuri de desert. Trebuie să recunosc că mâncarea a fost gustoasă, însă cum porțiile au fost mici și efortul la piscină mare, senzația de foame s-a reinstalat după mai puțin de două ore.
Vestea bună este că există și o variantă mai ieftină și cu mâncare bună. În zona The Palm există un alt restaurant, numai că noi, după ce am încercat trei saune diferite de 70 și 90 de grade, cu stomacul gol și gălăgios, nu am mai fost în stare să vedem acest restaurant, care este “ascuns” după palmieri, în dreapta piscinei. L-am încercat însă mai târziu și am fost plăcut surprinși. Am luat un quiche cu somon, pui, două porții de cartofi cu rozmarin, o salată mică și o prăjitură și ne-a costat aprox. 55 lei. Rezonabil. Prețurile sunt foarte bune și la barul de la piscină: o bere – 6 lei, un pahar de vin 7 lei, un pahar de prosecco – 17 lei. Doar cocktailurile sunt mai scumpe, în jur de 20 de lei.
Am petrecut 4 ore jumătate la Therme și ne-am relaxat cu adevărat. Am băut prosecco la barul de la piscină, am făcut hidromasaj și am înotat în piscina exterioară (afara erau cam 5-7 grade Celsius, dar apa era foarte caldă), am stat întinși pe sezlongurile incredibil de comode printre palmieri și am ascultat muzică relaxantă. A fost ca o minivacanță, în mijlocul săptămânii!
Puteți merge și cu copiii
Am fost și în zona Galaxy, numai că în perioada în care am fost noi, copiii erau în vacanță așa că era foarte aglomerat chiar și în acea zi de marți. Trecerea a fost șocantă de la relaxarea din zona The Palm la gălăgia, țipetele și aglomerația de la Galaxy. Noi am rezistat cam 20 de minute, toate petrecute la rând că să ne dăm în tobogan și câteva secunde alunecând efectiv pe ele. Ca să te dai pe un tobogan trebuia să stai cam între 5 și 20 de minute la rând (în funcție de cât de popular era toboganul). Am văzut mulți copiii și părinți care se băgau în față, se împingeau. Nu mi-a plăcut deloc. Zona Galaxy mi s-a părut foarte mică pentru scopul ei. Aproape toată zona este ocupată de tobogane. Mai este o mică piscină cu valuri și un restaurant, de asemenea foarte mic pentru numărul mare de oameni care vin aici. Cred că nu sunt nici suficiente șezlonguri pentru că am văzut multe haine și obiecte personale puse pe margine și pe niște etajere arhipline. În opinia mea, nu este o zonă în care să mergi cu un copil mai mic de 6 ani. Cel puțin nu în weekend sau atunci când cei mici sunt în vacanță.
Niște prieteni au fost însă la Therme într-o altă zi de marți, când nu era vacanță, și mi-au spus că era liber în zona Galaxy. Nu au stat la rând la tobogane, iar atmosfera era liniștită. Așa că dacă vreți să mergeți cu copilul, tot în timpul săptămânii e cel mai bine.
De asemenea, o altă veste bună este că între timp Therme și-a schimbat politica privind accesul în zona The Palm și acum au voie și copiii cu vârsta sub 3 ani.
La ora 17, noi eram deja în fața grădiniței. Reintrasem în rolul de părinți responsabili, pregătiți și dornici de noi runde de construit, desenat, pictat, citit povești, pus în scenă povești, etc. Fusese o zi foarte frumoasă, dar abia așteptam să o vedem pe Sabina și să îi ascultăm poveștile și replicile ei amuzante pe care doar un copil de 3 ani ți le poate da. Este însă o experiență pe care o recomand părinților. .
1 comment
Nu-mi dau seama de ce nu au voie și copiii mai mari la Elysium și The Palm. Ar trebui să schimbe regulile. Poate vor și cei sub 16 ani să se relaxeze și să aibă experiențele de acolo.